E-böcker, Wyle och Jobs

Det här börjar mer och mer likna en sorts Appleteknikblogg, men här har vi i alla fall en litteraturanknuten grej:

Telias Smartare vardag-blogg – som tidigare var en iPhoneblogg men som nu breddats till att även innehålla Androidgrejer även om den i ärlighetens namn fortfarande mest består av texter av iOS-karaktär – har en rätt bra genomgång om hur man beter sig för att läsa e-böcker på en iPad. Inget direkt nytt, men bra sammanfattat för den intresserade. Själv skulle jag gärna läsa mer böcker och tidningar på min iPad, men då jag har en son som blir som förbytt och kräver att han ska få använda iPaden så fort den kommer fram, har jag tvärtom på senare tid läst mer och mer på papper igen. Det låter han nämligen oftast passera.

Och när jag nu ändå är inne på Applerelaterade grejer:

Den oerhört sympatiske gamle ”Cityakuten”-stjärnan Noah Wyle, som jag ju intervjuade i München för tv-serien ”Falling skies” i somras, säger i en intervju med Fortune att han skulle göra i princip vad som helst för att få chansen att spela Steve Jobs igen, nu när Walter Isaacson-biografin om Jobs är på väg mot vita duken. Wyle porträtterade Jobs i tv-filmen ”Pirates of Silicon Valley” 1999, och gjorde det så pass bra att Jobs till och med anlitade honom för att inleda Macworld Expo samma år, även om han också var noga med att påpeka att han hatade själva filmen i sig.

Här är klippet från Macworld. Det avslutas med att Jobs ber om att få vara med i ”Cityakuten”, och att Wyle lovar honom en roll. Det hade man ju verkligen velat se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.