Dymmelonsdag, string och gröna fingrar

Så är dymmelonsdagen här och som vi har väntat. Jag firar med skjorta och slips i dag.

Min påsk är löjligt obokad, många av mina vänner ska åka bort eller jobba hela påsken och jag älskar mitt vita schema, det har varit alldeles för mycket på sistone. Det enda jag vet att jag tänker göra är att sätta upp en stringhylla i min sovalkov, det ligger böcker och skräpar i drivor ovanpå de sprängfyllda bokylleraderna och jag vrider mig av oro för dem om nätterna. Bättre att ha dem nära inpå, frågan är hur jag ska lösa det bara, jag är ju lätt fascistoid och har alla böcker sorterade i alfabetisk ordning, skönlitterärt för sig och faktaböcker för sig. Hur göra nu? Ska de fyra-fem sista bokstäverna i alfabetet hamna i stringhyllan vilket innebär att jag förpassar min egen roman till sängkammaren, eller ska jag införa en ny ordning? Ska jag börja särskilja inbundet från pocket? Ska jag strunta i bokstavsordningen? Nej, jag tror inte jag kan sova om nätterna alls då. Friska tankar på bra bokhylledisciplin mottages tacksamt.

Jag börjar nog med att sätta upp hyllan, så får vi se sedan.

Sedan finns det så klart en miljard saker jag borde göra, men jag försöker att inte tänka på det. Jo, jag tänker skriva också, tänk om påsken kunde generera tio romansidor, det vore fantastiskt. En rimligare målsättning är dock kanske fem.

——

Så hör jag på ”P1 Morgon” att ett normalsvenskt hem har trettio krukväxter. Och jag som tycker att jag är jätteduktig som har elva. Jag ser ser hur den gröna färgen sakta bleknar bort på mina fingrar.

15 reaktioner till “Dymmelonsdag, string och gröna fingrar”

 1. Horungehyllan används med fördel till böcker som du inte har läst. Eller böcker som är dig extra kära. Eller varför inte nåt särskilt format, typ pocket. Hemma hos mig bor de olästa böckerna i en egen hylla, i ett eget rum till och med.

 2. Efter snart nio år i min förortstvåa så är jag nere på fem krukväxter (minns inte hur många som förtvinat under årens lopp, men inga nya har tillkommit) som trots en tilltagande vanskötsel vägrar att dö. Åtmistone två av dem ser ut som riktiga missfoster. Freak-plants.

 3. Hihhhi, det här vet jag att du kommer avsky men jag tycker att du ska ha dina böcker i FÄRGordning! Snyggt och även om de blir svårare att hitta så tror jag inte att ens du läser om t ex Dostojevskij varje vecka:)

 4. Färgordning i salongen och olästa där du sover (”sovrum” är väl att ta i)

 5. (sorry, skrev innan jag läst typ…sovalkov är korrekt, men kanske inte sängkammare fast skit samma. Färgordning är i vilket fall stiligast!!!:)

 6. Jag har löst problemet genom att bara ha stringhyllor (nästan). 18 stringhyllplan men pocket. Fyra andra hyllplan i vardagsrummet med innebundet. Sortering å andra sidan, det blir en senare fråga… kanske ett påskprojekt. 🙂

 7. Så många förslag… Hm hm, jag vet inte vad jag ska ta mig till. Men jag är övertygad om att inspirationen kommer att rinna till så fort hylljäkeln sitter där på väggen. På fredag åker borrmaskinen fram, även om det är årets mest röda dag. Jag lovar att rapportera hur resultatet blir. Men jag är ledsen Be, jag tror inte att mitt schematiska ordningssinne klarar att göra en färgchock.

  Och Morgan, du borde skämmas. Fem blommor i en tvåa, det är ju knappt 1,7 blommor per rum inklusive köket! Och jag som alltid sett dig som husligheten personifierad.

 8. hm… elva krukväxter? räknar du med basilikan från hemköp då också? i övrigt håller jag med be. färgordning på böckerna är snyggast.

 9. Fyra står i köket och en i vardagsrummet (en kall och ogästvänlig plats, endast befolkad när vänner har ett behov att hålla sig hemifrån). Husligheten har inte haft någon plats här sedan 2004.

 10. Jag kan hjälpa dig med färgordning och om du behöver fler stringhyllor så har jag just nu MASSA som jag ska sälja!;) (Tänkte ju ha golv till tak-bokhyllor av string på två av mina smalaste väggar men det verkar så jävla jobbigt att såga hyllplanen i rätt bredd så nu har jag ändrat mig).

  Du får såklart jättebra kompispris! (Och kanske ett glas vin eller kaffe:)

 11. Ps. Alla är med vita gavlar och har hyllplan som är 80 (bredd)/20 (höjd). Vissa är galet fina och andra måste fixas lite med teakolja.

 12. (Ps2. Även folk som inte känner mig får förstås köpa dem till bra pris:)

 13. Be: Åh vad snällt med erbjudandet, men jag har redan en hel hög stringhyllor som står och skräpar under sängen, jag tror jag bygger med dem först i alla fall.

  ipet: Basilikan är ju en växt som står i en kruka, så självklart räknar jag även den.

Kommentarer är stängda.