DJtv #fail (4)

Det börjar bli ett irriterande återkommande mönster att vi ställer in DJtv vecka efter vecka nu, men det finns tyvärr ingen annan lösning, tiden är ändå redan för knapp, i helgen fick jag även ställa in min medverkan på en middag i Uppsala för att åtminstone någorlunda hinna med vad jag föresatt mig.

Helgen har förflutit med paketering och utskick av de första recensionsböckerna, tidsödande samt nervsmärtande pill med e-boksfiler samt tre längre sessioner i ljudstudion/källarförrådet. I lördags förmiddag visade sig den första inspelningsrundan ha skett helt i onödan då sladden jag köpt till min mikrofon visade sig vara inkompatibel med den övriga inspelningsutrustningen, det lät som att en förkyld Kalle Anka stått och hållit låda nere i bunkern. Att jag var puckad nog att spela in i 90 minuter innan jag kom på tanken att kolla hur inspelningen lät säger väl en del om min nuvarande stressnivå. En panikrusch strax före stängningsdags till ljudnördsbutiken Sontec bortåt Sankt Eriksplan följde, där en man rätt lik ”Doc” Brown i ”Tillbaka till framtiden”-filmerna tog sig an mitt problem med stort intresse. Efter att ha undersökt apparaturen, mätt lite impedanser och knåpat och donat i sin verkstad berättade han stolt att han funnit en lösning på problemet. Någon betalning för att han räddat min helg kom dock inte på fråga, det var belöning nog att jag gav honom min gamla sladd i utbyte mot den nya, sade han, jag hade ju ställt honom inför en intressant utmaning. Ibland är mänskligheten bara god.

Hur som helst – inget DJtv den här veckan. Och faktum är att jag nog redan nu vågar utlova att vi ställer in nästa måndag också. Men därefter, när det är dan före utgivningsdan, ska banne mig inget kunna stoppa oss från att göra en hejdundrande jubileumssändning (det är ju avsnitt 50 som står på tur) av vårt litteraturprogram.

2 reaktioner till “DJtv #fail (4)”

  1. Efter så här många inställda sändningar får ni överväga att hitta praktikanter. Tänk att få se Ulf Lundell eller Björn Ranelid sitta framför er bokhylla och diskutera aktuella ämnen, om läsplattans vara eller ickevara, om bibliotekens öppettider etc. Det vore nåt det!

  2. Verkligen! Hm, helt klart något att överväga med gästavsnitt. Dock inbillar jag mig att det skulle kräva mer arbete än att spela in själv, så jag lägger nog idén på is några veckor…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.