DJtv #60 – Va’ glor ni på?

Dags för lite reflektion i veckans avsnitt, lagom till vi fyller 60. Vi försöker utröna vad som går hem när vi sänder, och vad som inte gör det. Varför tittar ni på DJtv? Vad vill ni se mer av? Vad vill ni se mindre av? Var nu inte blyga, kom igen och kommentera! Som bonus bjuder vi på en genomgång av de tre avsnitt ni verkar ha gillat minst genom vår historia, samt korar det avsnitt som har överlägset flest tittare. Enjoy!

Avsnitt vi nämner i veckans genomgång:
DJtv #20 – Det firar vi med en sjyst fest
DJtv #25 – Ryssen kommer!
DJtv #32 – Twitteratur
DJtv #55 – Hjälp, vi har fått barn!

Och glöm inte att DJtv även finns som podcast via iTunes.

11 reaktioner till “DJtv #60 – Va’ glor ni på?”

 1. Ni kan ju ha stort T nu när Tage är med. Eller döpa om det till DJT-TV, så blir det som att ni stammar.

  Ursäkta. Lättroad.

  (Jag har också Twitterature-boken.)

  (Hej jag bidrar inte alls genom att svara på frågan.)

 2. De bästa är när ni har något större tema (deckare, påskekrim etc.) och i det implementerar det ni håller på att läsa eller nyligen har läst. Och så får ni nog prata bokbransch emellan bara för att variera 🙂 Gäster är onödiga, förutom Tage såklart!

  Skulle gärna se hur det gick med er bokhylla i den här lägenheten 🙂

 3. Julia: Damn, varför tänkte vi inte på det själva?!

  Bokbabbel: Tack för tips! Ja, det är helt klart roligt när man kan implementera aktuell läsning i det vi pratar om, men till skillnad från Johanna så är jag ingen snabbläsare, så det är inte varje vecka det fungerar… Och bokhyllan kommer absolut att figurera igen, men den är tyvärr inte färdigsorterad ännu. Tage tar en del iordningställarkrafter från oss, är jag rädd.

 4. Jag gillar när ni nördar förlagsbranch! Hade gärna sett en högt/lågt-debatt, dvs: varför funkar vissa böcker bättre än andra? Varför läser majoriteten svenskar deckare ist för klassiker (generellt talat)? Är förläggare i litteraturen så insatta att de finner det tråkigt att publicera självhjälpsböcker, chicklit och triviala biografier – eller tänker de faktiskt enkom på ekonomin?

  Jag gillar öht HUR ni pratar om böcker, då spelar det mindre roll att jag kanske inte alltid gillar littvalet.

  Sen tittar jag också därför att ni är fina, för att Johanna har en vacker dialekt, för att jag tycker det är roligt sitta lista ut vilka böcker som står i bokhyllan.

 5. Jag har inget konkret förslag men vill bara säga att ni är jättemysiga. Perfekt med tio minuter.

 6. Håller med Bokbabbel om temaveckor, det skulle vara skitroligt att titta på när ni diskuterar olika genrer och vilka era favoriter är i dem.

 7. Jag instämmer med Bokbabbel, Desirée och Johanna: boktema varvat med egna reflektioner/boktips är alltid roligt. Jag gillar oxå HUR ni pratar böcker, för det är så avspänt men samtidigt initierat -ni visar att man kan prata böcker utan att det blir pretentiöst och utestängande.

  Jag instämmer mest med tidigare talare, men vill ändå skriva det, för att s a s förstärka det redan sagda. 🙂

 8. Skulle, fortfarande, gärna se ett avsnitt om poesi. Sen skulle jag nog tycka om gäster också, korta intervjuer, etc.
  Jag gillar ert hands-on sätt att diskutera litteratur och böcker – ni exemplifierar, visar böcker, jämför tyngd, storlek, omslag, osv.

 9. Tack för alla synpunkter och tips, vi ska utvärdera och utreda, och förhoppningsvis bli bättre av era tankar. Och Mathias – jösses vilket avsnitt poesin skulle bli, en blind leder en blind… Men uteslutet är det på intet sätt inte.

  Och tack för allt beröm!

  PS. Ni får absolut fortsätta kommentera och komma med förslag. DS.

Kommentarer är stängda.