Det gäller att prioritera

DN skriver om rasistiska och sexistiska T9-ordlistor i dagens tidning, och frågar varför ord som arabfitta och negerhora finns i våra lurar, när inte världsfred eller apelsin gör det. Och nej, inte heller jag är någon anhängare av ordet negerhora även om jag vägrar att tro på att det beror på något annat än slarv, men seriöst – kan vi inte, efter snart ett decennium med T9-systemet i våra liv, börja med att få dem att fixa ordet mobilen innan vi ber om världsfred?

För tidigare mobilfunderingar, kolla här och här.

——

Fantastiskt. Om man nu googlar på orden dn negerhora, vilket rätt många verkar ha gjort i dag enligt min statistikräknare, så hamnar man inte först och främst hos DN, utan hos mig. Gotta love that Google.

6 reaktioner till “Det gäller att prioritera”

  1. Det anses väl inte riktigt lika sexigt att skriva en text om mobileo som arabfitta kan man tänka.

  2. Är det inte bara programet som själv sätter ihop ord som det blir en del roliga sammansatta stavelser?

    typ Zigenare+pack och Vadsohelst+hora ?

  3. Nja, den är inte så klok att den förstår sammansättningar av sig själv tror jag, även ord som sammansätts av flera ord måste finnas i sin helhet i listan. Säger jag utan att egentligen ha några belägg för det.

  4. Fenomenet beror på hur text delas och var de svenska tecknen meauste in, tyvaerr. Man far inte overreagera, sprakteknologi ar svart nog anda

  5. Faktum aer att snutten som jag rundade av my short essay med forsvann, noll hapnad over att detta intraeffade, emellertid. Avrundning blir en annan nu, feursteaus. Mvh, 8x so weiter./

  6. And the … ellipsis … is (very; VY) often mis-used, happy to mention … now, too. Ånyo (u; U) med > vh./
    Programming is an odd art, no doubt > dt./

Kommentarer är stängda.