Det firar vi med en rejäl parad

Det var ju som sagt militärparad här i Moskva i går, ryssarna firade Segerdagen med den äran. Kids som viftade med flaggor och tjöt av lycka när stridsvagnarna åkte förbi, äldre män uppklädda i sina veteranuniformer som med tårar i ögonen såg arméhelikoptrar slicka hustaken i tät formation, groteskt stora missiler vars innehåll jag knappt vågar ana.

Jag passade på att mobilfilma lite, och satte ihop ett klipp. Enjoy.

4 reaktioner till “Det firar vi med en rejäl parad”

  1. Det där var väl ändå inte helikoptrar? Eller var de i någon snutt jag missade? Alternativt utanför bild?

  2. Eh, nja, jag inser nu när jag tittar att man kan tolka min klippning som att det ska vara helikoptrarna som syns i bild efter att jag nämnt dem i början av inslaget. Så är dock inte fallet, jag pratar helt enkelt bara om att jag har sett dem, och därefter kommer det en massa andra plan (jag hann inte få igång mobilkameran i tid för helikoptrarna). Jag är ju på inget sätt utbildad videoredigerare, utan klipper bara hej vilt som jag känner för det…

  3. Intressant att du väljer att säga ”armada”. Varför inte ”armé”?

  4. Well, jag har väl där i trängseln inte bättre förstånd än att jag blandar ihop de marina och fastlandsbaserade militärgrenarna, antar jag.

Kommentarer är stängda.