Det drar ihop sig

En knapp timme kvar till Augustgalan, och jag förbereder mig så gott det går med faktainsamling och mallskrivande om de potentiella vinnarna för att snabbt kunna få ut webbversioner till våra kundtidningars sajter. Det är roligt när saker ska ut snabbt, när nyhetspulsen stiger och den inre rösten tillåts skrika lägg ut! lägg ut! lägg ut! för full hals. Nu kan man ju visserligen hävda att det finns större saker att bli upphetsad över än ett svenskt bokpris, men ändå. Det ska gå fort, och det måste bli rätt. Och det är skoj.

Skickade ett lycka till-sms till min barn- och ungdomsnominerade kompis Gunnar. Han svarade att han kände ett positivt pirr i magen samt hade Musse Pigg-öronen redo i kavajfickan om det blir så att han får äntra scenen. Jag hoppas verkligen att han inte skämtar.

2 reaktioner till “Det drar ihop sig”

  1. Har du läst vinnarboken då? Har stått och hållit i Svinlängor flera gånger på biblioteket, men alltid valt nån annan. Vilken miss alltså. 🙂 Vinnaren i barn- och ungdomsklassen har jag däremot läst många böcker av… lite ungdomsfavorit så där. När får du augustpriset månne?

  2. Svinalängorna är en mycket bra bok. Stort grattis till Susanna. Jag var på vippen att börja gråta på tunnelbanan när jag läste den. Men Drömfakulteten är trots allt den av de nominerade böckerna som kommer nämnas i litteraturhistorien om hundra år. Och ja, tårarna trillade ner på sidorna när jag läste den.

Kommentarer är stängda.