Det är ju sommar, dummer

Alltså vad är det med den här staden?

Brunch? Nej, det är ju sommar. Vi öppnar igen i september sa kvinnan på Mosebacke och log lätt överseende mot oss. Försök med Clarion, de kanske kan tänkas ha öppet.

Men nej, även Clarions brunch var stängd, mannen i receptionen ruskade på huvudet åt vår stolliga fråga. Det är sommar.

Det här är inte ett isolerat brunchproblem. Restauranger slår igen på löpande band i Stockholm på somrarna. Jag förstår ärligt talat inte. Förväntas inte människor vilja leva under den här tiden? Är det inte på sommaren staden invaderas av turister? Borde inte de vilja äta? Utanför Gamla stan? Åtminstone någon gång ibland? Och stadens invånare? Varför skulle de inte vilja äta frekventera de ställen de besöker resten av året? Det är ju ändå inte som att staden i övrigt klappar ihop under somrarna. Men restaurangerna – pang bom tjong shut down, close the drapes, turn the sign för nu är det minsann sommartider hej hej då.

Upplys mig om jag missat något fundamentalt för jag förstår ärligt talat inte riktigt.

3 reaktioner till “Det är ju sommar, dummer”

  1. Självklart vill ju restaurangfolket också ha semester. Det fattar man ju, men det onekligen väldigt bakvänt det där. Borde de inte ha öppet extra mycket när vädret är varmt och varenda kotte är ledig? Hmm… det kanske är en dietplan för feta turister?

Kommentarer är stängda.