Dannyboy & magsjukan

När jag som vanligt vaknade vid femtiden i går morse var det med en ovan känsla i kroppen. Jag mådde rejält illa. Tillfället var illa valt. Att få magsjuka är aldrig roligt, men att få det när man ska flyga till Stockholm blott några timmar senare är fan i mig något av det värsta som existerar. Magsjuka är en förnedrande sjukdom, att inte längre ha kontroll över sin kropp, och att dessutom inte kunna kontrollera det mest privata vi har i form av tarmsystem och kräkreflexer, nej det är ingen höjdare i kombination med att resa med en bebis.

Jag besparar er detaljerna. Låt oss bara säga att gårdagens förmiddag inte tillhörde mina stoltaste ögonblick i livet. Och ska jag ändå peka ut en höjdpunkt så var det väl när jag i väntan på S-bahntåget vid Ostkreuz tvingades gå iväg för att kräkas över ett stängsel på en någorlunda avskild plats. Rationell som jag ändå är hade jag förutsett vad som skulle ske och tagit med mig en tandkrämstub i bakfickan, så att jag efteråt kunde fixa till min munhygien hjälpligt. Den kom till användning fler gånger än en.

På något sätt påminde hela den surrealistiska förmiddagen mig en smula om starten på ”Dannyboy & kärleken”, där den kvinnliga huvudpersonen tvingas kräkas på beställning efter att ha svalt alla värktabletterna. Inte ett dugg likt i sak visserligen, men ändå. Jag tänkte på episoden när jag stod där och hulkade i alla fall.

Hur som helst. Jag är piggare i dag, även om jag stundtals får helt överjordiskt ont i magen så att jag tvingas gå runt dubbelvikt. Men det ger sig väl.

2 reaktioner till “Dannyboy & magsjukan”

  1. Har du förätit dig på ostron i er kosmopolitiska Berlintillvaro? Föreslår förresten att du tillbringar magsjukan med att läsa ”Farväl till Berlin” om du inte redan gjort det.
    Och om magontet inte ger sig tycker jag du ska gå till sjukhuset och ta lite prover. Kan vara salmonella, som ju är betydligt vanligare i Tyskland.

  2. Tack för omtanken! Känner mig piggare nu och magvärken har i stort släppt, så jag vågar nog blåsa faran över. Tror jag.

    Har faktiskt gått och funderat på ”Farväl till Berlin”, såg att den kommer i en ny utgåva på svenska snart. Blir definitivt ett köp!

Kommentarer är stängda.