Cowboyhatten, gåshuden och jag

Jag pratade med Josefine om cowboyhattar i går. Hon drar till Jackson i Mississippi i helgen, och eftersom hon är en countrytjej av rang ska hon gå loss ordentligt där nere.

Du måste köpa en hatt åt mig! sa jag utan att först riktigt veta varifrån suget kom. Så slog det mig.

För ända sedan jag såg videon till Pet Shop Boys cover av U2:s ”Where the streets have no name”, som PSB så snillrikt snörde ihop med 70-talslåten ”I can’t take my eyes off you”, har jag velat bära en cowboyhatt lika coolt som Neil Tennant gör däri. Nu ska det förhoppningsvis bli av. Jag bad om en vit, och hoppas för guds skull inte att hon åtminstone känner mig bra nog för att inte köpa en brun.

Det slog mig sedan att jag inte spelar den tillräckligt ofta nu för tiden. Fasiken, det är en helt briljant cover, den är ju uppe där med ”Go west” och ”Always on my mind”, men har av någon anledning alltid setts på med viss skepsis, kanske beroende på att träskallen Bono kommenterade den med What have we done to deserve this? som ju kunde tolkas åt båda hållen men som de flesta valde att tolka negativt eftersom det var världssamvetet personifierat som sa det. Bah.

Jag lämnar er med videon, inte alls en av duons mer avancerade men otroligt vacker, gjord med enkla och väldisponerade medel. Tre minuter och femton sekunder in, när Neil börjar dansa på sitt rätt tafatta vis flankerad av två män som vet vad de gör, får jag gåshud och blir så rörd att jag nästan börjar gråta varje gång.

Nu har jag ett plan att passa.

3 reaktioner till “Cowboyhatten, gåshuden och jag”

  1. Hahaha! Det gulligaste var ju att han trots alla (och det var säkert inte få) tagningar ändå inte lyckades hamna i mitten mellan grabbarna i den tafatta slutposen.

  2. Det gläder mig att höra att du verkar ha det härligt over there, min vän. Njut ordentligt och shoppa billigt. Men nu råkar det faktiskt vara så – fråga mig inte varför – att jag äger en vit cowboyhatt. Jag kan gräva fram den på vinden anytime och så får du låna den när du så önskar. Om du nu inte får en alldeles egen, vill säga.
    Kram T

  3. Jag ser det redan framför mig – hur du och jag glider fram i Belgrad i varsin vit cowboyhatt! Kommer att bli hur snyggt som helst. Kram!

Kommentarer är stängda.