Boklördag, lattehelgen och jag

Som vanligt är det en fröjd att läsa texterna som samlats under taket Boklördag i DN. Det är inte det att alla texterna intresserar mig, men det är ett så genialt drag att de faktiskt gjort så här, punktmarkerar olika ämnen på skilda dagar, att man som litteraturintresserad faktiskt vet att på lördagar så finns det läsning. Och varför SvD, som jag de senaste åren hållit som piggare på många områden, inte kontrar är för mig en gåta. So what om ni kopierar konceptet? Kom igen nu, inse att det inte var ett urtråkigt helglattemagasin som era läsare ville ha, de vill ha det som kulturbilagan redan i dag gör bra, men bara mer samlat och med roliga infallsvinklar. Brassa på lite, gör lördagen litterär ni också. Det tjänar ni på.

Att sedan DN är totalt värdelösa med att lägga upp sina kulturtexter på nätet är en annan femma. Ligger det en genomtänkt policy bakom? Kanske, men jag förstår i sånt fall inte mönstret, lyckas inte tolka deras webbpubliceringsregler. Inte ens dagen efter dyker texterna upp i många fall, även när det är artiklar av tidlös karaktär. Kommer exempelvis dagens artikel om hur kulturprogrammen intar tv-tablåerna någonsin att webbpubliceras? Jag tvivlar. Trist i sånt fall, eftersom jag slogs av hur konstigt det var att nästan hela artikeln handlade om smalare satsningar främst på TV8 och Axess, men ändå illustrerades av TV4-bilder på det überbreda ”Läckberg och Rudberg” samt Malou von Sivers relativt breda bokklubbsprogram i ”Efter tio” på onsdagar. Oh well, vaknar de på DN så blir det väl en länk.

Och för den delen – på tal om Svenskans lattemagasin Min helg och DN:s dito: Jag minns inte om det var Josefine eller någon annan som sa det och jag har också glömt formuleringen, men det är i sanning ett mysterium att vi alla förväntas bli kvinnor runt fyrtiofem med god ekonomi och livsnjutarsyndrom så fort det vankas helgläsning.

Med det sagt gör jag därmed en kovändning och avslöjar att jag nu ska åka iväg och bli bjuden på frukost och lösa Melodikrysset. Snacka om medelåldrigt livsnjuteri.

5 reaktioner till “Boklördag, lattehelgen och jag”

  1. Det var jag som sa det. Jag minns inte heller den exakta formuleringen, men är ganska säker på att jag använde uttrycket ”kvinnor-mitt-i-livet”.

  2. Hej!

    Hittade din blogg just. Läste din bok för några månader sedan och tyckte om den, tänkte att det kunde vara kul att få höra. Sedan håller jag med om att SvD:s MH-bilaga är mesig. Halva tidningen är ju dessutom tv-tablå!

    Mvh Emy

Kommentarer är stängda.