Bloggkupp, världspremiär och Tursten

Uppsnappat i litteraturvärlden i dag:

——

Ett hundratal svenska litteraturbloggare har nappat på Bokssons erbjudande om att marknadsföra deras prisjämförarsajt, skriver Dagens Media. Det hela är lite lustigt, för de flesta bloggare företaget kontaktat verkar medverka trots att de inte tror att de gör det. Boksson resonerar, om jag förstår artikeln rätt, som så att det räcker att en blogg skrivit jag har fått ett erbjudande om att medverka i Bokssons simpla marknadsföringstrick men ser ni det går jag minsann inte på! för att få den utlovade pocketboken som belöning, enligt devisen all publicitet är bra sådan.
Undrar om det innebär att jag också får en bok nu. Jag har visserligen inte ens fått erbjudandet om att medverka och länkar inte till deras sajt, men ingen verkar gå säker när de strör prylar omkring sig.

——

Det blir minsann världspremiär till helgen på Gotland. Jag saxar ur ett pressmeddelande från Albert Bonniers förlag:

Håkan Nesser på Sverigebesök – Världspremiär på Gotland!

Den i dag New York-boende författaren Håkan Nesser kommer till Sverige i samband med utgivningen av kriminalromanen En helt annan historia, del 2 i Barbarotti-kvartetten.

På lördag 31 mars är det världspremiär för En helt annan historia i Visby där Håkan Nesser signerar i bokhandeln Wessman & Pettersson, Adelsgatan 5, kl 11.30-13.00.

En helt annan historia utkommer tisdagen den 3 april.

Nesser besöker även Kumla, Hallsberg, Hallstahammar, Stockholm och Uppsala för att signera böcker dagarna som följer därefter.

——

Min Helene Tursten-artikel gick för övrigt ut redan i dag trots att jag påstod något annat i går. Den kan bland annat läsas här.