Best. Concert. Ever.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Så fort jag skriver något om Pet Shop Boys anses jag inte kunna vara objektiv. Själv tycker jag att min gränslösa kärlek till Neil och Chris gör mig till den perfekte recensenten, jag kan ju alla deras vinklar och vrår, jag vet referenserna, jag kan jämförelserna. Och jag ger inte överbetyg i onödan, jag tycker årets ”Yes” är en svag fyra och ”Fundamental” gav jag en trea när det begav sig 2006.

Men.

Spelningen i går kväll på Cirkus.

Det var fan i mig den bästa jävla konserten jag någonsin har sett.

Att jag personligen håller en Pet Shop Boys-konsert som favorit kommer knappast som en överraskning, men jag trodde verkligen aldrig att något skulle slå premiärkonserten – den legendariska Performance-turnén i Globen, lördag den 2 maj 1991. Aldrig.

psbcirkus

Men det där i går alltså. Den urtajta låtlistan. Sättet de arrangerades på. Spelglädjen. Den visuella perfektionen. Coldplays ”Viva la vida” iklädd kungakrona insnärjd i ”Domino dancing”. Jösses.

Efter konserten smsade min vän Johan.

Sjukt jävla bra konsert, kanske den bästa av mina fyra med PSB. Fick dock lite ”tack och adjö”-vibbar. Tror du de lägger ner snart?

Jag tror ärligt talat aldrig att Pet Shop Boys kommer att lägga av i officiell mening. Neil Tennant och Chris Lowe har gjort musik tillsammans sedan 1981 och älskar utan tvekan popmusik mer än något annat. Vad finns det för mening med att sluta nu, efter snart 30 år ihop?

Däremot skulle jag inte gråta om de slutade turnera nu. Efter att i går kväll ha sett min nionde konsert med dem är jag redo att säga:

Ge ut den här vändan på dvd. Kom med ett nytt album vart tredje år. Mer behövs inte för att livet ska vara fullkomligt.

——

Några fler ungefär lika bra mobilbilder hittar ni här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.