Arbetstakt, Rotary och filmutbud

Har väl denna vecka åtminstone någorlunda fått upp farten på det som ska komma efter Virus 4. Inte helt säker på vilken väg berättelsen ska ta ännu, men det brukar jag ju sällan ha när jag sätter igång, så det stör mig inte så mycket. Men jag skulle verkligen behöva få upp antal tecken per dag-räknaren mot 10 000 nu, deadlinen är satt till sista april och pengarna räcker väl inte ens så långt egentligen. Då funkar det inte att ligga och skvalpa på 5 000-7 000.

Arbetsveckan i övrigt, då? Tja, har grejat med lite saker å Norrländska Litteratursällskapets vägnar gällande stipendier och årets sommarmöte samt har hållit ett anförande om mitt författande och yrkesliv hos Rotary i Kiruna. Hade satt ihop en anspråkslös men ändå rätt fin Keynotepresentation, men efter inkoppling och testkörning med felfri teknik slog jag igen datorn i väntan på start, och när locket sedan öppnades igen var kopplingen till projektorn stendöd, inte ens Scandic Ferrums tekniker kunde få fart på den igen.

Projektorteknik, alltid lika roligt. Nåväl, här är ett par av slajdsen, en tänkt att illustrera vår flytt till Vittangi och livet där och en om Virus.

Medverkade med ett par citat i en artikel hos Dagens ETC om filmutbudet hos svenska streamingtjänster i början av veckan. Jag var tyvärr lite otydlig i det avslutande citatet, vad jag menade var så här (den fetade meningen är vad jag borde ha sagt):

Att det fortfarande oftast kostar 39 kronor att hyra en film – trots att bolagen inte längre har kostnader för fysisk distribution – tycker Daniel Åberg ändå är rimligt.

– Priset på hyrfilm har i princip legat still sedan mitten av 90-talet, samtidigt som priset för en biobiljett nästan dubblats. Och bild- och ljudkvaliteten på de digitala hyrfilmerna vi har i dag går ju inte att jämföra med en sönderkollad VHS-kassett.