Ännu en stad som de andra

Mitt hotellrum är fortfarande inte större än en skolåda och min toalett är modell Stockholmsdusch, det vill säga en sorts duschkabin med en toa inbyggd i. När jag ska ha vatten i handfatet kommer det ur duschstrålen, dock är anordningen så smidigt fixad att hälften av vattnet missar sitt mål och hamnar på golvet direkt, och den andra halvan efter någon sekund, för eftersom det går att skjuta handfatet åt sidan för att ge plats åt duschen finns ingen fast avrinning, om jag gör mig förstådd. Med andra ord gäller det att se sig för var man ställer fötterna när man borstar tänderna.

Nyköping är grått, och staden har väl inte direkt visat någon festivalyra av rang än så länge, den inofficiella invigningsfesten i går kväll var rätt sömnig, får väl se om den riktiga i Stadshuset i kväll blir bättre. Om en timme drar vi ut till arenan för artistpresskonferens. Magnus Uggla är dagens huvudnummer. På gågatan har Guinness Rekordbok en massa underliga rekordjippon för sig, i dag ska det slås världsrekord i att ligga sked och äta pizza om jag är korrekt informerad. Särskilt skedliggningen ska bli roligt att se i den här snömodden.

Och just ja – ordningen är återställd på Adlibris, min bok finns åter i lager. Varför den fortsätter kosta 30 kronor men saknar reastämpel förstår jag dock inte riktigt. Men billigt är det.