Älska internet. Del ett.

Jag minns inte exakt när jag första gången använde internet.

Jag vet att det var någon gång under sista året på gymnasiet. En kompis hade en storebror som pluggade på högskolan inne i Gävle och en sen kväll tog vi bil dit och hamnade i ett gigantiskt rum där rader av gråa datorskärmar stod och brummade med flimrande skärmar. Det bör ha varit hösten 1993, kanske våren 1994.

Besökets händelseförlopp är likaså luddigt. Jag utgår ifrån att vi satte oss ner och startade en tidig version av Netscape, möjligen Mosaic, och skrev in några sökord. Jag antar att den första fras jag någonsin skrev in i en sökruta var Pet Shop Boys. Jag ser inte riktigt något annat alternativ, att söka på sitt eget namn var ett beteende som låg sex-sju år framåt i tiden och vad annat än Pet Shop Boys kan vid denna tid ha legat närmast mitt hjärta?

Vi gjorde den där resan ett par gånger till de kommande månaderna. Det var förknippat med en del smygande, som ickestudenter hade vi egentligen inte tillträde till högskolans datorsalar och även om vi försökte se ut som världsvana 20-åringar är jag tämligen övertygad om att vi hade blivit raskt avvisade om någon i myndighetsbefattning sett oss. Krånglet kring att komma in i lokalerna, tillsammans med vad jag minns som ett rätt snart jaha? över det ganska magra utbudet av information som jag fann spännande, fick mitt intresse att svalna.

Men vi hade i alla fall träffats, internet och jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.