Akademie- och ministerhardcore

Okej, om det varit myspys och lullull tidigare i veckan så var det raka rör och hårda puckar i dag. Åh, det är dagar när ministerlistor och nya akademiledamöter släpps med tio minuters mellanrum som man känner att man lever.

Vi inriktade oss, som den kultur/nöjesredaktion vi är, av förklarliga skäl på kulturminister Cecilia Stegö Chilò och Kristina Lugn/Jesper Svenbro. Mitt huvudsakliga jobb blev att ringa runt och fråga olika kulturtyper vad de ansåg om utnämningarna. Resultaten kan ses här och här.

Intressant (?) kuriosa 1: Nina Lekander på Expressen, som jag ringde om en kommentar, skrattade högt när jag förklarade mitt ärende. Hon satt nämligen själv och jagade Kristina Lugn för en intervju. Den svenska kulturvärlden är med andra ord (för) liten. Som extra kuriosa vill jag, högst ödmjukt, påpeka att vi fick tag i Lugn först.

Intressant (?) kuriosa 2: Efter vårt samtal insåg jag att Nina Lekander faktiskt var den som recenserade Dannyboy & kärleken för Expressen. Som sagt, den svenska kulturvärlden är (för) liten.

Bonuskuriosa: Ingen dag är ju fullkomlig utan en Pet Shop Boys-notis.