Affischnamn

Alltså det här med att Benny Andersson i dag gick vidare i sitt tonårstrots mot måndagens beslut att bygga om Slussen och nu vill att han plockas bort som affischnamn för Stockholm på Arlanda är ju bara för konstigt.

En annan grej som är konstig är att ingen reporter som intervjuat honom i det här ämnet ens verkar ha kommit på tanken att säga Men vänta nu Benny, det här du påstår med en papegojas envishet om att det nu ska byggas en motorväg rakt genom stan, det är ju rent trams.

Det rör sig alltså i verkligheten om en cirka 150 meter lång bro mellan Södermalm och Gamla stan, en bro som förutom bil- och bussfiler även innehåller promenad- samt cykelfält i båda riktningarna. Inget annat.

Du får gärna tycka att det inte är en bra idé att bygga en sådan bro om du vill, men försök inte demonisera något du ogillar genom att ljuga folk rakt i ansiktet genom att hävda att det är en motorväg.

En kommentar till “Affischnamn”

  1. Utan att värdera huruvida ombyggnadsförslaget är bra eller dåligt börjar jag bli lite trött på att ett antal kända personer tycks anse att deras åsikter och ibland märkliga tolkningar väger tyngre än andras. Argumenten känns bitvis som ren skrämselpropaganda. Det börjar bli direkt plågsamt att läsa diatriberna i DN:s kulturdel. I Bennys Anderssons fall beter han sig sedan som ett sårat barn när det visar sig att han faktiskt inte är så viktig som han tror. Tonårstrots, som du skriver, är en träffande beskrivning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.