500 kvar till 16 700

I kväll bloggar jag innan den avslutande femhundrateckensrakan före målgången för dagen. Har jag en kvot att fylla per dag så har jag, lika bra att försöka hålla det så länge ögonen klarar att vara öppna.

Jobbar för övrigt för första gången med ett romanprojekt i Google Docs. Jag var tveksam till att det skulle orka när det rör sig om så stora textmängder, vi försökte faktiskt redan med första säsongen av Virus, men då blev allt segt som sirap efter ett tag. Nu har vi visserligen delat upp dokumentet i lite kortare avsnitt och kanske bidrar det till rappheten, men jag måste säga att systemet överlag överraskat mig positivt. Under skrivprocessen växlar jag ofta mellan att skriva på åtminstone två olika datorer, två iPadar och en mobil, och det uppstår i regel alltid synkningskonflikter förr eller senare – Dropbox och Microsoft Word lirar helt enkelt inte alltid så bra ihop, särskilt inte på de mobila plattformarna. Det är synd, för särskilt i redigeringsfasen när man går igenom redaktörskommentarer kickar Word rumpa med Google Docs i mobila enheter.

Om detta ska jag skriva mer någon annan gång. Nu har jag en dejt med femhundra tecken före nattinatti.