Post Format

Det är ju sommar, dummer (3)

Josefine smsar. Brunch? Vi vet att Kung Carl är stängt, så hon föreslår att jag kollar Kvarnen, Boulebar och Hotel Hansson. Själv ska hon åka och träna, jag får ansvaret att hitta något, påpassligt gjort, jag gnisslar tänder över hennes smarthet att undvika det som enbart lär bli ännu en blodtryckshöjande livserfarenhet.

För sommar. Stockholm. Brunch. Tre saker som inte går ihop, ett evighetspågående skämt. Boulebar sommarstängt. Kvarnen sommarstängt. Jag meddelar Josefine, hon svarar Det är som att vi bor i en Hollywoodkuliss, bara fasader, inget bakom och jag provar Hansson, på sin hemsida frontar de ju ändå med budskapet Besök vår utsökta brunch! med gigantiska blå bokstäver. Receptionisten låter dock förvånad. Nej brunchen har haft stängt hela sommaren, vi öppnar väl om några veckor igen, säger hon svävande. Jamen det är är ju helt sjukt! Allvarligt! säger Josefine över telefonen. Vi bestämmer oss för att gå och fika istället.

Bondby. Jag har sagt det förr och jag lär säga det igen.

——

Uppdatering söndag kväll: I ärlighetens namn bör jag erkänna att vi till sist faktiskt hittade en öppen brunch – Rival på Mariatorget som i dag öppnade efter att ha haft sommarstängt. Gott var det också, om än väldigt blåsigt på balkongen där vi fick sitta eftersom alla platser var bokade inomhus.

5 kommentarer

  1. Pingback: Daniel Åberg » Det är ju sommar, dummer (4).

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.