Post Format

Brändö-Berlin

Vi lever vårt skärgårdsliv. Inrutar tillvaron i Tages mat- och sovperioder. Ror ut med ekan på dagen, besöker en kobbe vi tror att ingen någonsin kanske satt sin fot på tills vi hittar en tom ölburk med utgångsdatum först i början av nästa år, sitter på altanen om kvällen, Johanna läser bok efter bok och jag sliter med ljudboken, redigerar mitt evighetsprojekt som jag påstått närmar sig målgång så många gånger att jag inte ens orkar räkna men nu tror jag kanske att det faktiskt är sant, målet är klart och tydligt i sikte – en vecka, kanske tio dagar, sedan så.

Vad fan är det som tar sådan jäkla tid, frågade någon nej okej då några. Säg det. En tidstjuv utan dess like är dock det här projektet, tur att jag inte skrev en tegelsten. Jag vill inte ens tänka på hur mycket tid jag skulle ha tvingats lägga ner om romanen varit 500 sidor istället för 240. Skulle jag göra det igen skulle det dock gå fortare, jag har lärt mig mycket under redigeringsresans gång och det finns säkerligen finesser i redigeringsprogrammet som hade kunnat snabba upp processen som jag inte har lärt mig. Nästa gång så.

Om jag nu orkar genomföra en nästa gång.

Vi har fått klart med en lägenhet i Berlin, en tvåa i Friedrichshain med inflyttning den 1 september. Fyra trappor utan hiss, vilket jag verkligen ser fram emot med barnvagnen, men i övrigt verkar det nästan overkligt bra. Vår hyresvärd verkar dock finnas på riktigt, så det ska nog ordna sig.

I dag tar vi en bilfärja över till det finska fastlandet och reser till Åbo en sväng. Jag har aldrig varit någonstans i det riktiga Finland förutom i Helsingfors, så jag ser fram emot resan.

Läsningen då? Som väntat har jag väl hunnit … 40 sidor i den första boken, skulle jag tro.

6 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.