Post Format

Blue Monday

Det är väldigt blått i Stockholm i dag. Jag tänker inte orda särskilt mycket om det, det är som det är och det ska väl om inte annat åtminstone bli lite fascinerande att se hur det går.

Däremot måste jag erkänna att jag tycker att det är rasande spännande med valvakor. Inte nödvändigtvis för väntandet på resultatet, utan först och främst för det totala frossandet i siffror och tabeller och jämförelser och spådomar och hej och hå. För det måste ju vara så att för Sören Holmberg kommer bara julafton en gång vart fjärde år. Karln lever ju för sin valstatistik, och jag tycker det är underbart när de börjar vända ut och in på siffror. Och jag var inte sämre jag, jag satt och tryckte på uppdateraknappen var trettionde sekund med webbläsaren riktad mot valsajten, och frossade i siffror för olika distrikt, kretsar, kommuner och fan och hans moster. Visste ni till exempel att moderaterna bara fick två röster i kommunalvalet i Ragunda? Och att vänsterpartiet fick över 58 procent av de kommunala rösterna i Fagersta?

Jag gick också in och granskade min egen politiska historia. Eller nej, inte min egen personliga, men jag ville kolla hur det såg ut i de fyra olika valdistrikt jag bott i under mina fyra riksdagsval. Min tes innan jag kollade var att jag har flyttat in i ett allt blåare område för varje val som gått, men det visade sig inte stämma, området runt Gullmarsplan, där jag bodde 2002, är uppenbarligen rödare än centrala Uppsala, där jag bodde 1998. Jag har dock aldrig bott i ett blåare community än nu, så här röstade valdistriktet Gustav Vasa 4, SÖ (i riksdagsvalet):

valdistrikt.jpg

Valdeltagandet i mitt distrikt hamnade dessutom några tiondels procent under riksgenomsnittet – 80,1 mot hela landets 80,4. Skäms på er Vasastadsbor!

För övrigt är jag hängigare i dag igen, och har således stannat hemma från jobbet för fjärde dagen i följd. Jag skulle inte ha promenerat så hårt i helgen. Blue Monday som sagt.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.