Tillbaka till samtiden

Tog en promenad genom staden i går kväll. Gick genom Vasaparken och såg människor åka skridskor på den konstfrusna isen och mindes mina egna vintrar på rinken hemma i Kungsgården, hur vi gick ner endera för att skjuta eller åka skridskor. Mest sköt vi, slagskott och dragare. Jag hade ett rätt bra slagskott men jag var aldrig något hockeyämne. Undrar om de fortfarande spolar den rinken, bredvid skolan, och om den fallfärdiga sargen fortfarande finns kvar för som jag minns det var den smått rutten redan i slutet av åttiotalet men saker har en tendens att inte förändras så det är kanske inte alls omöjligt. Men jag tvivlar.

Gick över till Kungsholmen, promenerade längs stranden vid Klara sjö söderut ner till Kungsbron och människor joggade förbi i mörkret, det verkar ha blivit mode att ha reflexväst på sig, jag kan inte erinra mig att jag sett det så ofta tidigare men i vinter har alla gula västar när de studsar flåser flyger flämtar fram längs sina rutter. Kanske är det en sån jag behöver köpa för att komma igång med mitt eget springande. I nya boken springer huvudpersonen, rensar huvudet genom att jogga längs vattnet in mot staden. Själv promenerar jag mest. Det är alltid mer glamoröst i fiktionen. Men jag ska börja träna mer. Precis som jag ska skriva klart den här jäkla boken. Lagom till jag kom in började det regna. Det är en konstig vinter.

Jag behöver göra mer research. Om otrohet. Faktabaserad, svart på vitt, hur vanligt det är, hur det går till, när man gör det, varför man gör det. Att det görs vet jag, men jag vill förstå de bakomliggande mekanismerna, the hard facts. Undrar om det finns någon forskning i ämnet. Borde söka på nätet, leta, men jag orkar inte just nu. Jag skriver så länge, utgår från det jag redan vet.

Det blev inte tre sidor i går, men väl två. Inte så illa. Och i dag tillbaka till jobbet. Inleder med pressvisning av The host klockan tio. Inte heller så illa.

4 reaktioner till “Tillbaka till samtiden”

 1. jag snubblade över din bok i förra veckan och upptäckte din blogg idag.
  och igår gick jag också mellan vasastan och kungsolmen.
  det är konstigt när saker händer sådär.
  är det något sorts sammanträffande eller är man plötsligt bara mer uppmärksam? jag vill tro att det är det förra.
  i alla fall, jag såg att du sökte musiktips. på cdbaby.com kan du skriva in vilken musik du gillar och få tips på ny musik i samma stil. de ger ut musik som ingen annan ger ut, så du kommer garanterat att hitta någonting du inte har hört förut.
  lycka till med (o?)disciplinen!

 2. Kom av en slump in på din sida och upptäckte att jag kände igen namnet. Kanske inte så konstigt eftersom du kommer från Kungsgården och ungicks med min bror endel på den tiden.

  Var själv på besök hemma i kungsgården här om dagen och kan medela att de inte spolar rinken mer, de har även tagit bort långsidorna. Tråkigt för dom små, själv hängde man endel där på vintrarna =)
  Lycka till med boken! / Sofia

 3. Linda: Ja, världen är sannerligen liten och sammanträffandena många. Vem vet, vi kanske möttes på bron?

  Sofia: Åh vad roligt med en kungsgårdare som hittat hit! Tråkigt att rinken verkar nedlagd dock, vad roar sig dagens stackars uttråkade kids med därhemma tro?

 4. De stackars kidsen roar nog sig med att åka epatraktor, köra som galningar på Eu-mopeder eller dricka öl =)

Kommentarer är stängda.