This is the year, som Marit Bergman sa

Det går mot sitt slut. Året. Man ska sammanfatta. Jag vet inte. Jag vet inte om jag kommer att orka det. Man borde sammanfatta årets bästa böcker, filmer, skivor, tv och bakfyllor. Men jag vet inte om jag har tid och ork till det.

2006 präglades annars av två saker litterärt för mig. Dannyboy kom ut i pocket, vilket var väldigt väldigt trevligt, och mitt jobb med bok nummer två gick bakåt, vilket var väldigt väldigt tråkigt. 2007 kommer ingen bok av mig att komma ut i pocket, vilket torde innebära att arbetet med bok två borde gå framåt enligt all tillgänglig logik. 2007 ska därför bli året då bok nummer två blir klar, råmanuset åtminstone. Då är jag bara ett och ett halvt år försenad i min ursprungliga sovjetiska femårsplan, men så gick det ju som det gick för Sovjet när de inte kunde tänka sig att anpassa sig och kompromissa. Jag gör inte om deras misstag.

Från och med fredag är jag ledig i tio dagar, förhoppningsvis ska jag få fart på skrivandet då, inleda det nya året bra och få en uppfattning om tanken på hon som är med barn är lika bra som när jag vaknade kallsvettig förra veckan. Jag tror det. Men det kan väl lika gärna gå åt helvete igen antar jag.

Eller ja, det nya året lär väl inledas med en rungande baksmälla, men det är en helt annan historia.