T minus three days and counting

Jag fick ett samtal från från min chef tidigt i går förmiddag. Jag behövde verkligen inte eftersom min ledighet gäller till på måndag, men de skulle ha en textkurs för redaktionen på fredag, var jag möjligen intresserad av att medverka?

Glädjen i mitt bröst när jag sa ja överraskade mig faktiskt. Jag trodde inte att jag saknat dem mycket, men uppenbarligen har jag det. Något lättade inombords, jag vet inte riktigt vad, men det var en fin känsla. Jag är kanske inte byggd för att skriva på heltid, sitta på min kammare, stirra in i skärmen. Eller så har den här hösten bara varit … fel på något sätt. Jag vet inte, kan inte sätta fingret på det. Men något har varit skevt.

Hur som helst återstår tre dagar. Tre dagar förhoppningsvis fyllda av text. I går eftermiddag satt jag i en läsesal på Stadsbiblioteket och skrev, och fick nästan ur mig tre sidor. Jag försöker nog upprepa proceduren i dag.

2 reaktioner till “T minus three days and counting”

  1. Du kanske redan har nämnt det här tidigare i bloggen alternativt håller det hemligt, men vad är det för jobb du är ledig från?

  2. Nej då, det är ingen hemlighet, allt om mitt yrkesliv hittas under fliken ”Om Daniel Åberg” här på sajten. Jag jobbar till vardags som reporter på kultur-/nöjesredaktionen på TT Spektra, men har nu haft semester samt varit tjänstledig för att skriva på filmmanus samt roman sedan början av juli. Men på fredag är det över, vojne vojne.

Kommentarer är stängda.