Slutet på historien. Gånger två.

Jag är som en repig skiva. I dag har jag faktiskt en reell chans att nå manusets slut. Det skulle faktiskt gå att sätta punkt. Ja inte slutgiltigt så klart, men råmanuset skulle kunna finnas där, från den inledande frackruschen till den avslutande sängtåren.

Istället städar jag mitt skrivbord i en timme. Bestämmer mig för att go minimal och stuvar in min bildskärm i ett skåp. Städar hyllor. Städar rent allmänt. Kollar tågbiljetter till Malmö. Surfar lite. Städar lite till. Diskar. Pratar i telefonen. Funderar på att installera iLife ’08. Funderar på att installera iWork ’08. Funderar på att köpa en ny dator så att jag kan använda iLife ’08. Surfar lite till. Kokar kaffe.

Men nu så. Nu jäklar.

——

För övrigt skriver Hynek Pallas väldigt underhållande och klokt om den i sanning väldigt mystiska filmpolitiska artikel DN toppade kulturdelen med i dag. Borde inte den artikeln ha stekts i samma ögonblick som samtalet med Astorias nya ägare – där det framkommer att biografens innanmäte redan är på väg till bland annat Vänersborg och Mariestad – avslutades?