Rundabordstiden, internet och jag

Vad sött, två personer har efter gårdagens morgoninlägg googlat ordet rundabordstid men till sin försmädelse insett att någon förklaring inte kommer att ges eftersom det enda stället på internet där ordet finns är på min blogg. Det är väl fullt möjligt att jag hittade på det själv, antar jag.

Men så här är det, för er som inte förstår journalistiska:

”Round table interviews” är mer eller mindre norm när man bevistar en ”junket”, det vill säga när exempelvis filmbolag samlar en massa medier som i grupper får slå sig ner i ett antal minuter (oftast 15-20) tillsammans med en skådis eller regissör. Detta följer oftast ett strikt löpande band-schema där det är väldigt viktigt att man som journalist är på plats och anmäler sig minst 20 minuter i förväg, varefter schemat nästan alltid blir gravt försenat. De här grupperna kan bestå av allt från ett intervjuoffer plus tre journalister, som i går, till ett intervjuoffer och mer än femton journalister, som vid junketen för ”Grey’s anatomy” i London förra sommaren.

Det korrekt svenska hade alltså varit att skriva jag hade en gruppintervjutid. Men rundabordstid lät fränare.

2 reaktioner till “Rundabordstiden, internet och jag”

  1. Men hu. Jag har ju inte läst din bok. Den verkar ju intressant, förstår inte hur den har undgått mig. Den verkar ganska enkel, men med djup, några insikter och viss humor. Ja, kanske ger jag den en chans. Kanske.

    928 kr kostar min kundvagn på adlibris utan dannyboy.

Kommentarer är stängda.