Roman nummer tre

Jag tänker på bok nummer tre ibland. Vad den ska handla om, hur den ska skrivas, när den ska ges ut, om jag ska köra vidare på mitt eget rejs eller vända mig till ett ”riktigt” förlag. Jag har inga bra svar på någon av frågorna.

Eller jo, vad den ska handla om vet jag, även om inte detaljerna är färdiga, heller inte riktigt hur den ska sluta, och hur pass bärande den idé jag har ska vara för handlingen i stort. Jag har ett första kapitel klart i huvudet, ett kapitel som likt i mina tidigare två romaner ska sparka igång historien genast, i nuläget är treans inledning till och med rätt så lik förstakapitlet i roman nummer två, eller kapitel sex rättare sagt, tvåan börjar ju inte med kapitel ett. Kanske måste jag tänka om lite, det får inte bli för snarlikt, eller, historierna är inte alls snarlika men upplägget i kapitlet är det. På det större planet skulle jag säga att romanerna på varandra längs en linje, från ”Dannyboy & kärleken” till ”Vi har redan sagt hej då” till

Ja vad nu trean ska heta. Jag har en titel i huvudet men jag måste låta den mogna först, se om den håller. Klarar den tidens gång är jag dock googlesäkrad, de fem ord den består av ger blott en träff på Google, och den är jag själv upphov till.

Dessutom är det väl lite väl att börja avslöja titeln på trean innan ens ljudboken är klar för tvåan.

Men åter till linjen. Den tredje romanen är en avslutning, del tre i min mognadsprocess, en cirkelrörelse som ska nå sin början och ett slut som ska skrivas. Det kommer att bli en något längre roman, de första två är nästan kusligt lika i längd men den här tippar jag blir runt 70, kanske 100 sidor längre. Jag har inte bestämt mig för om även den ska skrivas i första person och presens. Handlingen kommer inte att äga rum i Stockholm. Jag skulle säga att det är en ”större” roman, vad nu det egentligen innebär.

Tidsplan? Säg 2013 om livet går sin normala gång, knappast tidigare om jag känner mig själv rätt.

Det räcker så just nu.

5 reaktioner till “Roman nummer tre”

  1. Intressant, det här. Det skulle säkert vara skönt att kick back och försöka få trean utgiven på etablerat förlag. Eller varför inte etablera Sockerförlaget lite grundligare?

    Jag försöker för tillfället bestämma titel på den novellsamling jag pynjat på längs våren. ”Lyckliga män” eller ”Manlig lycka” har varit två alternativ hittills, men det blir nog antagligen något annat i stället… få se.

    Låter ju bra det där med en större roman.

  2. Mathias: Visst vore det skönt ur arbetsbelastningssynpunkt att låta ett etablerat förlag ta hand om det hela. Samtidigt tycker jag ju att det är roligt att greja med sånt här. Men frågan är om jag har tid och ork att etablera mitt förlag på riktigt. Att ta in annan litteratur kräver ju ett helt annat sorts arbete. Men vi får se, inget är ännu hugget i sten!

    Pynjat. Fint ord. Och om min åsikt har någon bäring så tycker jag nog att ”Lyckliga män” har lite mer schvung än ”Manlig lycka”.

    Bokbabbel: Roligt att du tycker det!

Kommentarer är stängda.