Palsternackorna, textraderingen och jag

Kleerups uttalanden i Aftonbladet i dag angående krogkommissionens agerande under Grammisgalan – han och en del andra tvingades lämna urinprov – är ju hur lustiga som helst. De är ju så jäkla anala. Ingen kan softa. Vad tror de att musikbranschen är uppbyggd av? Palsternackor? och därefter Musikvärlden för Sverige framåt. Varför ska de sabba det och trakassera oss under våra galor?

Ja, det borde verkligen polisen fatta, musikbranschen har faktiskt egna lagar. Kanske borde rattfyllerister börja köra med något liknande när de blir stoppade av polisen. Vafan jag är ju bara ute och kör, varför ska ni komma här och förstöra? Vad tror ni jag är byggd av – palsternackor!?

Själv förstörde jag rätt bra för mig själv i går kväll. Jag skulle publicera en första version av vår Grammistext klockan 22, direkt vid galans slut, men när klockan var 21.35 lyckades jag på ett oerhört klantigt sätt radera hela den text plus faktaruta med samtliga vinnare som jag satt och förberedde (alla kategorierna var presenterade utom två, och texten i stort sett klar). Det blev en rätt svettig halvtimme innan jag lyckades få ut en helt ny, något sämre, text vid 22.05.

11 reaktioner till “Palsternackorna, textraderingen och jag”

 1. Åh men det är ju den perfekta bortförklaringen till allt, egentligen. Jag ska börja köra med den när jag är sen, har glömt bort vissa åtaganden eller försovit mig. Palsternackor, briljant!

 2. Man kan ju inte vänta sig att Äkta Schönier ska kunna producera utan hjälp från kemiska musor. HALLÅÅÅÅÅ.

 3. Som jag förstod artikeln var han och en del andra artister besvikna på att kommissionen gör åtskillnad på olika tillställningar. Gästerna på Idrottsgalan, Augustprisutdelningen, eller varför inte Nobelfesten, lär aldrig behöva åse män med öronsnäckor och teststickor till urinprov i näven. Grammisgalan och dylika galor är helt öppna måltavlor, då artisterna inte sällan romantiserar användandet av droger. Kommissionen hade förmodligen läst Kleerups uttlanden om att programmet Bingo Royale borde heta ”Gissa drogen” eftersom han var så borta under varje inspelning. Måhända hade de även fått nys om Timbuktus texter om en grön klibbig växt. Eller tänkt att Plura kanske fortfarande är ”på kryss med kokain ännu en dag”, och att Håkan Hellström inte bara sålt ”fyra gram Marocko finest i korridoren på Åvägens studenthem”, utan fullföljer den tvivelaktiga verksamheten på Grammisgalan.

  Nej, jag vill se räder av det här slaget i alla möjliga sammanhang. Let’s dance, Doobidoo, Världens barn-galan, Kristallgalan, Efterlyst, SVT24:as nattsändningar, etcetera. Då lär det inte bara vara Kleerup som ifrågasätter vad lagen tror att han är konstruerad av.

 4. Men Ebbots jämförelse med Idrottsgalan och att de borde vara där och leta efter dopning istället för att hänga på Grammisgalan var ju oerhört ogenomtänkt. Elitidrottsmän på internationell nivå är mer eller mindre livegna, ständigt övervakade av antidopningsbyråerna, de måste föra kalender och meddela var de befinner sig på löpande basis så att Wada ska ha möjlighet att komma och göra oanmälda kissprov. Ställer de inte upp så kan de bli de avstängda. Att påstå att artisterna är hårdare åtsatta känns en smula världsfrånvänt.

 5. Det är sant som du skriver, att de är livegna. Men detta gäller de idrottare som är i verksamhet. Sedan finns på Idrotssgalan en stor andel som lagt av och som har idag andra yrken. Flera av dem har tidigare, likt Kleerup, varit inblandade i knarkskandaler som genererat spaltmeter på skvallersidorna. Trots engagemang i stiftelsen Ren Idrott. Även om jag saknar fullständig insyn, så kan jag inte erinra mig att kommissionen varit på denna tillställning eller på Guldbaggegalan eller Augustpriset eller Kristallengalan. Men det är kanhända bara en tidsfråga. Eller så är det så olyckligt att det finns finkulturella och heliga tillställningar som kommissionen inte besöker.

 6. Visst är det väl en polisiär övervikt mot musiktillställningar, helt klart, men det är nog inte helt taget ur luften att det finns en större koncentration av illegala substanser där heller.

  Men resonemanget artisterna förde gällande Idrottsgalan gällde ju dopning, och det torde ju mest röra aktiva idrottare. Och dessutom så har ju uppenbarligen polisen spaning även mot idrottsrelaterade evenemang, för det var ju i samband med en fest under friidrotts-EM i Göteborg som polisen tog Sven Nylander för kokain, och han tvingades lämna Ren Idrott.

 7. Men är det inte (i vilket fall) jävligt löjligt att det måste göras precis under Grammisgalan? Jag tycker att de skulle ha väntat tills efteråt:/ Det är ju inte som att drogerna försvinner ur blodet direkt… Tycker att de borde börja visa lite respekt faktiskt. Inte för att särbehandla Kleerup utan öht.

 8. Tja, jo, visst, det hade de väl kunnat göra, men å andra sidan så var det väl inte alla som lydde arrangörerna och gick till den officiella efterfesten på Berns heller. De ville väl passa på och statuera exempel när de visste att de hade musikgräddan samlad. Ett praktiskt, enkelt och medieeffektivt sätt att visa att de inte ser mellan fingrarna.

 9. Och vadå visa respekt egentligen? Jag är kanske naiv, men jag tycker att det är artisterna som uppvisar respektlöshet när de tycker att det är okej att supa ner sig och knarka när de vet att galan direktsänds i TV4. Kan de inte hålla sig ifrån sina stimulansåtgärder tills klockan slagit 22 och tv-kamerorna slocknat?

Kommentarer är stängda.