Onsdagens…

…Stieg Larsson-hajp: Norstedts känner nu sig tvingade att tidigarelägga utgivningen av ”Luftslottet som sprängdes” efter att en del matvarubutiker börjat sälja boken för tidigt och Adlibris fått klagomål för att de inte gjort det. Boken, som tryckts upp i smått bisarra 290 000 exemplar i förstaupplaga, börjar säljas redan i morgon. Svensk Bokhandel skrev först, och jag rewritade glatt och passade även på att krydda med lite uppsnokade siffror (jag satte dock den lite mer TT-mässiga rubriken Stieg Larsson-utgivning tidigareläggs, men den ansågs väl inte vara klatschig nog för Expressen…). Jag har ju uttryckt lätt personlig skepsis inför fenomenet Larsson tidigare, men jag lovar att komma med ett mer underbyggt omdöme efter att jag läst del två, något jag tänkt göra så fort jag är klar med ”Skumtimmen”. I morgon hoppar vi för övrigt på Stieg Larsson-tåget på allvar och lägger ut en gigantisk artikel som min eminenta kollega Kalle skrivit och jag just korrläst.

…rättegång: Nej, jag talar inte om fotbollsrättegången i Göteborg, utan om den litteraturanknutna sådana i Lunds tingsrätt, där två författare som saknat uppsägningsklausul i sitt kontrakt vann ett mål mot förlaget Studentlitteratur.

…sorgliga upptäckt: Att min stegräknare fortsätter att krångla, trots att jag trodde att den hade repat sig när jag var i Berlin. Jag kommer inte att ha en chans på slutsegern i stegtävlingen om det fortsätter så här, mina kollegor kommer att skratta åt och stampa på min sorgliga figur. Jag kommer för evigt att ses som en liten lort.

En kommentar till “Onsdagens…”

  1. Jag klagar definitivt inte över tidigareläggningen. Med lite tur hinner jag få mitt exemplar idag eller imorgon så slipper jag fundera på vad jag ska göra i helgen…

    Skumtimmen tyckte jag bra om. Hoppas att det inte tar allt för lång tid till nästa bok.

Kommentarer är stängda.