Det här med klädseln och döden

När Ingmar Bergman dog nåddes jag av flashen i skogen i Hagaparken iförd shorts där jag irrade omkring på jakt efter Gustaf III:s aldrig färdigställda slott. Jag hade semester och det var inte mer med det. När beskedet om Michael Jacksons död kom – via ett telefonsamtal från TT:s nyhetsdesk – satt jag i kalsongerna i soffan och funderade på om jag hade flyttpackat klart för kvällen och skulle avrunda mitt boende på Vegagatan med ett ”True blood”-avsnitt eller inte.

Det blev inte så. Istället satt jag i mina kalsonger – det är något med kändisdödsfall och bara ben – och kollade någon timme på CBS livesändning från sjukhuset i Los Angeles och uppdaterade nyhetssajter nonstop.

Nu är jag på jobbet. Fan heller att jag missar ännu en brandkårsdag på grund av ledighet.

Men tidsplanen håller Morgan, så infinn dig vid angiven tid och plats så ska jag och flyttbilen stå där!