Marie Lindbergs make och jag

luuklindberg.jpg

Ni som tittade på Melodifestivalen i går kväll såg att Kristian Luuk intervjuade förra årets sångfågel Marie Lindberg under sändningen, samt att hon flankerades av sin make. På genrepet i fredags kväll var hon dock inte på plats, men momentet var ju tvunget att övas in, tyckte SVT. Och vilka kan tänkas vara bättre offer för sagda övning än presskårens mest välmatchade par, det vill säga yours truly och min kära kollega Therese?

Intet ont anande satt vi där på Scandinaviums golv och fann oss plötsligt uppblåsta på arenans storbildsskärmar med Luuks ord och som av en händelse har vi Marie Lindberg här i kväll! ringande i högtalarna. Den fullsatta arenan, uppåt tolvtusen besökare, skrattade gott och likaså gjorde väl jag, Therese som satt och livebloggade var dock så inne i skrivandet att hon inte märkte vad som hände. Vilket senare skulle visa sig med all tydlighet.

För efter uppspelningen av alla låtarna gav sig Luuk ner i publiken för att intervjua Marie Lindberg. Och nej, hon var ju som sagt inte där men det var jag och Therese. Så Luuk stegade fram till Therese, som fortfarande satt med näsan i bloggen och inte förstod vad som pågick förrän mikrofonen var under hennes näsa och Kristian Luuk skrek Hej Marie Lindberg! och hela Scandinavium tittade på henne. För att vara helt oförberedd redde hon sig dock galant – hon är ju TT-reporter gubevars – och av bara farten hann hon svara ja absolut! på Luuks fråga om killen vid hennes sida var hennes make, varvid jag zoomades in och Luuk sa vad snygg han är! och det kunde ju så klart hela Scandinavium hålla med om även om jag på Markos bild bara ser ut som en vit krumelur i hörnet.

luuktherese.jpg

Så i går kväll när vi satt och skrev för glatta livet i pressrummet under direktsändningen och den riktiga Marie Lindberg med make visades upp i rutan var presskårens slutsats given – hon hade snyggare karl i fredags och som den försynte kille jag är sa jag väl inte direkt emot.