Logisk dikeskörning

Jag har ett problem. Jag har lyckats skriva en grej i min bok som enligt alla logikens regler torde vara omöjligt. En av romanens två kvinnliga huvudpersoner, Amanda, sitter och väntar på den manliga huvudpersonen Fredrik när han kommer hem till sin lägenhet en kväll. Fine, men problemet är bara att hon inte vet var han bor. Hon kan inte veta var han bor.

Fan.

Grejen är den att jag tror att jag hade en tanke om det här när jag skrev det. Ett sätt att komma runt det. En anledning till hur hon kunde sitta där. En orsak jag uppenbarligen inte angav när jag skrev. Och nu har jag inte den blekaste om vad det kan vara.

Och jag kan inte gärna trolla bort henne, hon måste sitta där, hon måste söka upp honom.

Förutom den här fadäsen, som måste lösas på något sätt och det pronto, är jag dock, peppar peppar, redo att trycka på sänd-knappen till min redaktör nu.

Och nu, dags att ska åka till Filmhuset och intervjua Fjorton suger-gänget om deras nya film Du & jag.

6 reaktioner till “Logisk dikeskörning”

  1. Varför KAN hon inte veta det? Alla som läser din blogg KAN ju till exempel veta var du bor. Och när det gäller mig själv så SKULLE ingen kunna ta reda på var jag bor (eller vad jag har för telefonnummer ens) EGENTLIGEN, men det har blivit fel i telefonkatalogen – så jag finns med där (med både adress och telefonnummer). Har fler tips också…

  2. Mm, men det är inte riktigt samma sak i det här fallet, det är lite svårt att förklara men han bor inte där på riktigt och jag kan inte för mitt liv komma på hur hon skulle kunna dyka upp där utan att förklaringen blir särdeles krystad.

    Oj, nu måste jag verkligen rusa till Filmhuset.

  3. Tror inte det är omöjligt. Mejlar fler tips. Men måste jobba liiiite först.

  4. måste allt vara så logiskt då? livet ÄR INTE LOGISKT. alla som försöker förklara livet logiskt faller platt på marken och går in i depressioner för att det inte går. det är omöjligt. allt som sker, allt som händer, allt vi gör… är det logiskt? logik är bajs. och tråkigt. låt amanda sitta där och vänta på fredrik. låt läsaren klura själv. läsaren måste få tolka på sitt sätt. och du behöver inte ge en förklaring. ännu mindre en logisk sådan.

  5. Handlingar och beteenden är ju rätt ofta ologiska och det har jag inga större problem med, men här trotsar liksom hennes uppdykande mer eller mindre fysikens lagar, och dem har jag för avsikt att hålla. Så det blir till att fortsätta klura på den här tankenöten.

  6. du kan ju, trots allt, din egen nya roman bäst. det blir säkert bra. men jag köper aldrig inbundet. och pocketvarianten lär ju inte dyka upp förrän om… två år?

Kommentarer är stängda.