Lisa för den förkylda själen

Solen skiner utanför mitt köksfönster men jag har huvudvärk och har väl inte rent allmänt orkat ta till mig den här nu är det vår nu måste vi vara ute varenda jävla tiondel av vår tillvaro-hysterin. Inte alls faktiskt. Jag tar en Berocca istället, det ger också vitaminer och livskraft, sa den glåmige och förkylde surkarten.

Om en knapp timme ska jag intervjua Helene Tursten i lobbyn på Hotel Diplomat på Strandvägen. Flådigt. Intervjublocket är i sedvanlig ordning fortfarande tomt på frågor. Men jag läste ut boken i går kväll åtminstone – långt ifrån den bästa deckare jag läst med en lite för förutsägbar upplösning, men alls ingen oangenäm upplevelse.

skamlosa.jpgDärefter ska jag ta mig an Sisela Lindbloms kommande roman De skamlösa, hoppas få intervjua henne dagarna före påsk, bara jag kommer ihåg att ringa henne i dag. Jag älskade verkligen Lisa för själen när det begav sig för ett drygt decennium sedan, så jag hoppas mycket på hennes återkomst till romanförfattandet.

Hm, det blir nog inget romanskrivande i dag. Kanske hinner jag läsa igenom de rader jag skrev i går åtminstone. I kväll ska jag gå på opera är det tänkt, eller nja, dansteateropera för att vara helt korrekt. Jag är så kulturell att det nästan gör ont.