Klassiker, gräv och inrättning i ett glest led

Dagens bokbranschläsningstips so far:

• Min kollega Erikas text om storförlagens problem med klassikerutgivningen. Kanske är det så, som jag har för mig att någon sa eller skrev någonstans tidigare, att det är småförlagen med låga omkostnader som i framtiden får ge ut klassikerna?

• Pocket-Karins grävjobb om Svensk Bokhandels felaktiga Allt-uppgifter.

——

Sedan kan jag inte göra mer än att nicka medkännande åt Bokhora-Carolines inlägg om Stieg Larsson-trilogin. Även jag har visserligen bara läst första delen ännu (har väntat på pocketen av tvåan), och jo, jag hade behållning av den men kom igen, ordrikare kriminalhistoria i behov av textredigering får man leta efter. Kanske hade textomfånget minskat om inte Larsson så tragiskt gått bort i förtid, men ändå – de erbarmliga återkommande beskrivningarna av hur Mikael Blomkvist använder sin Mac och dess olika program för att göra research (och berättar exakt hur många mhz processorn är på) – vad tänkte karln på?

Och då är jag ändå Applefanatiker och borde gilla mac-porr.

2 reaktioner till “Klassiker, gräv och inrättning i ett glest led”

  1. Alltså, jag önskar ju mest att nån annan skulle göra ett riktigt grävjobb på den där förbaskade pocketen som inte blev. För jag är helt och fullkomligt säker på att det ligger ett mörkat lager små pockets där nånstans och väntar på bättre tider och en massa läsare. Men jag hinner int’. Jag har ju lots of administration att sköta och tåg att passa. Kom igen, kulturjournalisten!

Kommentarer är stängda.