KB, Carolina och jag

Gick till KB i går, skulle beställa fram en tidskrift åt en vän ute i spenaten och tänkte att jag kunde passa på att sätta mig i en läsesal och skriva lite när jag ändå var i farten.

Och varför har jag inte gjort det förut? För trots att jag bara besökt KB vid ett fåtal tillfällen tidigare – jag hade visst inte ens lånekort visade det sig – var det som att komma hem. Hem till det förflutna. Hem till studietiden i Uppsala, till dagarna och kvällarna i C-salen på Carolina Rediviva. För KB:s salar må vara mindre, men oj vad likt det på många sätt var.

Mitt minne gick så klart totalt bananas och jag satt där och svettades och mindes den tid som flytt. Och jo, jag fick faktiskt en och en halv sida skriven också, även om det i sammanhanget kändes sekundärt.

Så ja, det blir ett besök i dag också.