Jag schlagerupplyser både här och där

Jag har ju pulat och jobbat och donat och fixat med en bilaga inför Melodifestivalen de senaste veckorna. Under arbetets gång har det hänt rätt ofta att jag använt mig av Wikipedia – hur gammal är egentligen Micke Rickfors, när släppte Susanne Alfvengren sitt senaste album, hur många går det egentligen in i Ejendals Arena och vilket datum var det Måns Zelmerlöw tävlade i Örnsköldsviks deltävling 2007 är fyra frågor jag fått svar på.

Men hur mycket jag än må gilla Wikipedia, så upptäcker man ju här och där att det finns informationshål, luckor där jag faktiskt kan bidra med kunskap, även om den som i mitt fall har bestått endast av att peta in info om att artister ska ställa upp i schlageriet samt ändrat några olyckliga formuleringar.

Och det är ändå lustigt, det här med vad man väljer att sysselsätta sig med. För hade någon i oktober sagt i januari kommer du att sitta och uppdatera Wikipedias information om Mikael Rickfors och Susanne Alfvengren, då hade jag nog ansett dem galna.

En kommentar till “Jag schlagerupplyser både här och där”

  1. Pingback: Wikipedia i skolan

Kommentarer är stängda.