Post Format

Har vi sagt hej då eller hejdå?

Det här är verkligen i elfte timmen eftersom jag fortfarande hyser en med all sannolikhet icke realiserbar förhoppning om att kunna sända in en färdig roman i Publits system före läggdags i kväll – men hur som helst:

Jag har sett att många väljer att skriva min kommande romantitel som ”Vi har redan sagt hejdå”, när jag har valt att skriva den ”Vi har redan sagt hej då”. Svenska Akademien har i den senaste (trettonde) upplagan av Saol listat båda skrivsätten (i de tidigare upplagorna fanns dock inte alternativet ”hejdå” med), men bortsett från vad Svenska Akademien har för åsikt i frågan, vad tycker ni? Finns det någon orsak att skriva ihop de här två orden som jag inte har förstått?

Ursprungligen hade jag tänkt ha en omröstning inbäddad i det här inlägget, men det visade sig att mitt uråldriga och hårt egenmodifierade WordPresstema inte klarade av den plugin jag tänkt använda till det. Men kommentera gärna era åsikter!

12 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.