Gotta love that jantelag

Min fina kollega Nils var ute i ”Idol”-studion i Frihamnen tidigare i dag och gjorde ett jobb inför veckofinalen. Han pratade bland annat med 16-åriga Alice Svensson, hemmahörande i mina hemtrakter. Det här är vad hon hade att säga om gästrikarnas förhoppningar på henne inför tävlingen:

– Det gjordes en undersökning i Gävle, där 45 procent trodde att jag skulle åka ut de första veckorna. Kändes bra med stöd hemifrån.

2 reaktioner till “Gotta love that jantelag”

  1. Vad vi vill veta är så klart hur stödet för dig har varit. Kan du inte lägga ut recensioner från GD och AB? Har du rent av blivit intervjuad – i egenskap av bygdens store son? Eller har din litterära karriär förbigåtts med tystnad? Jag skulle inte tippa på det senare, om jag känner landsortspressen.

  2. Arbetarbladet har intervjuat mig angående bok och filmplaner vid två tillfällen, och de hade en stort uppslagen recension på första recensionsdagen, som inte var alltigenom översvallande, men på det stora hela väldigt positiv (den var skriven av en frilansande litteraturrecensent och publicerades även i ett par andra landsortstidningar).

    Gefle Dagblad publicerade en mindre och väldigt ljummen recension en tre-fyra dagar efter första recensionsdagen, skriven av tidningens kulturchef. Att den var negativ gjorde mig inte så mycket – eller, det är klart att jag blev besviken eftersom GD är en ”hemtidning” men det får man ju ta – men det störde mig att den innehöll sakfel och tillskrev min person egenskaper som verkligen inte var sanna. Så det var jag mindre nöjd med.

    Tyvärr finns ingen av dem på nätet vad jag kan se. Men hey, det är tre och ett halvt år sedan nu, dags att gå vidare i livet.

Kommentarer är stängda.