Glasklart, Aftonbladet

Aftonbladet har i svallvågorna av tidningen Total Guitars omröstning angående musikcovers gjort en egen nätundersökning. Resultatet? Johnny Cashs ”Hurt” är den bästa covern all time, säger Aftonbladet.

Men vänta nu. Det är ju den sjunde sämsta covern någonsin, hävdar de samtidigt. Och Britney Spears version av ”I love rock’n’roll” – den tredje sämsta covern som gjorts enligt Aftonbladet, är också den nionde bästa. Och Håkan Hellströms tolkning av ”Fairytale of New York”, den sjuttonde bästa covern av dem alla (inte så himla illa egentligen) är också den femte sämsta (inte alls särskilt bra).

Klart som korvspad.

8 reaktioner till “Glasklart, Aftonbladet”

 1. Jag tror de har blandat ihop det. Nine inch nails covrade ju Johnny Cash, inte tvärtom. Så troligtvis har de blandat ihop det totalt och tagit med både orginalet och covern. Samtidigt. Sen tycker folk både bu och bä, så det kan vara sant resultat, och folk är bara stora feta idioter som inte har koll på att Cash var ute ur leken redan när Nine inch nails föddes.

 2. Att: ungen

  Du hävdar alltså att Trent Reznor åkte till framtiden och lyssnade på Johnny Cash (som spelade in den 2002) och spelade sedan in sin version 1994?

  Eller?

  http://en.wikipedia.org/wiki/Hurt_(Nine_Inch_Nails_song)

  Anledningen till att resultatet är som det är är ju på grund av att de gjorde en lista över covers sen var det samma lista man fick rösta bästa och sämsta ifrån. Rocket science? Nej.

 3. Resultatet blir ju en smula vanskligt när de presenterar det på två olika listor. För att undvika förvirringen borde de kanske ha viktat de bra rösterna mot de dåliga och slagit ihop resultatet till en enda lista där man lät toppen vara toppen och botten botten.

  Men då hade jag ju å andra sidan aldrig fått skriva det här blogginlägget.

 4. Haha, Ungen har koll på läget i alla fall! Själv tycker jag att originalet av Hurt är bättre än JCs cover. Folk snackar om att det är mer känsla i JCs men det är minst lika mycket känsla i NINs, men samtidigt är den kanske svårare att lyssna på för mainstream-lyssnaren.

 5. Framförallt är NINs live-version grym, får fortfarande gåshud nästan varje gång jag lyssnar på den.

  Trent själv och ett piano, behövs mer?

 6. Så det är alltså Aftonbladet som lagt alla röster själva, menar du? Inte deras korkade och inkonsekventa läsare?

 7. Nej, jag menar att det hade varit smartare av tidningen att presentera läsaromröstningens resultat på en gemensam lista, med bäst- respektive sämst-rösterna sammanslagna. Om inte annat för att undvika blogginlägg likt detta.

Kommentarer är stängda.