Framtiden är min melodi, yes indeed.

I ett inlägg från den 24 oktober 2006, när det årets Augustnomineringar presenterats, skrev jag så här i bloggen:

Att bli utgiven från första början var ju ett nålsöga i sig, nu gäller det att sikta mot nästa – och tillsammans med romanfilmatisering och översättning till andra språk håller jag nog en Augustnominering som topp tre på min personliga författarambitionsönskelista. Jag tror jag någonstans i en intervju förra året sa att jag hoppades att min tredje roman, som enligt min strikt uppstyrda femårsplan ska komma 2010, skulle vara redo för en sådan uppgift. Det är fortfarande min ambition. Det får så klart gärna komma tidigare, men det gäller ju samtidigt att vara (lite) realist. Om det sedan går att förverkliga är ju en annan sak. Men jag vill, åh vad jag vill.

Två år senare ser jag ingen orsak att backa från det påståendet. Min tredje bok kommer att hålla Augustklass. Kanske inte vinna hela tjotaballongen, inte ens troligen, men få en nominering, ja – den ska vara av sådan art att den ska kunna greja det.

Eller jo, en sak får jag väl börja fundera kring. Att bok tre skulle ges ut senast hösten 2010 verkar smått osannolikt med tanke på det tempo jag håller.

Ja, smått. Men inte helt osannolikt.