En bok för bara ett landskap

ebfa.gifFörlaget En bok för alla har sedan 1994 jobbat med att ge ut en serie med landskapsantologier. Sedan starten har 22 av landets landskap (eller ja, 21 landskap plus Stockholm för att vara exakt) betats av, och nu har turen äntligen kommit till Gästriklands litteratur. Och då får jag vara med!

Joråmenvisst, i dag fick jag hem ett brev som jag fick underteckna för att godkänna arrangemanget, som innebär att fyra sidor ur Dannyboy & kärleken hamnar i antologin, som sammanställts av gästrikeförfattaren Bernt-Olov Andersson. Boken trycks i 10 000 exemplar, och ska ges ut i november. I likhet med En bok för allas övriga utgivning blir även den här boken löjligt billig, jag tror att den kommer att kosta 50 kronor (med god hjälp av statligt stöd).

Utdraget är hämtat från en av de korta bitar ur romanen som utspelar sig i Sandviken, närmare bestämt ett samtal mellan den då 19-årige huvudpersonen och hans vän Josef, som på en parkbänk utanför Hotel Princess diskuterar elitism, begreppet ’att vara som folk’ samt huruvida man får frisedel om man börjar knarka.

Och ja just ja, man kan tydligen redan beställa detta otroliga epos hos Adlibris och Bokus. Titelinformationen är dock än så länge rätt bristfällig.