Dööh döh döh döh duuh

När Chefs-Micke uppbragt utbrast Professor Drövel har dött! drog halva redaktionen efter andan. Erik reste sig upp och började tala i tungor om bröderna Roms, Gaus och Brumund Dal som gav sig ut på jakt längs Overfjorden medan jag började vifta okontrollerat med armarna, googla fakta och skriva text för glatta livet.

Kvar på sina platser, lugnare än Ferdinand under korkeken, satt Kerstin och Victor och arbetade på som om inget hänt. Och det hade det ju inte, för dem.

Sällan har generationsklyftan mellan de insuttna, något mer grånade fastanställda och det yngre vikariegardet synts så knivskarpt. Min twittring – Stoppa pressarna: Professor Drövel har dött! gav ett sällan skådat RT-smatter. En skrev Min ungdom börjar raderas ut!, en annan skrek Neeej!, en tredje konstaterade Obligatorisk svart armbindel och sorgflor för 70-talister och en fjärde meddelade sorgset Nås av denna nyhet i stillastående bilkö på motorvägen. Depp. Ingen av retweetrarna bör ha varit närheten av att vara under trettio.

Kerstin, väluppfostrad som hon är, frågade ändå med klädsam hövlighet sina äldre kollegor vem det kunde tänkas vara, den där Drövel. Och oboy, innan arbetsdagen var slut var hon djupt nere i Drövelträsket, närmast redo att beställa dvd-boxen.

5 reaktioner till “Dööh döh döh döh duuh”

  1. Jo, det gjorde jag, men jag fattade typ ingenting. Något gammalt barnprogram? Och en googling på det svenska namnet gav mig bara de där död-artiklarna.

  2. Aha! SvD: ”I serien gav sig de tre äventyrliga bröderna Roms, Gaus och Brumund Dal ut på kanotexpedition längs Overfloden norr om Oslo, i jakt på professor Drövel som försvunnit under mystiska omständigheter på 50-talet.”

  3. När jag var liten så tyckte jag att Bröderna Dal var otäck. Personen som ligger bakom är således min Staffan Westerberg.

    För övrigt var det inte mer än för något år sedan som jag insåg att Romsdal, Gausdal och Brumunddal är namn på norska orter/landskap.

Kommentarer är stängda.