DJtv #63 – Är du bokbloggare lilla vän?

På onsdag kväll anordnar Bokhora en träff för bokbloggare, vilket fick oss att börja fundera över vad en bokblogg egentligen är, vad de skriver om och hur. Vad gör egentligen en bokblogg riktigt bra? Vilken betydelse har de? Och varför finns det så få män som kallar sig bokbloggare? Är det någon skillnad på bokbloggare och litteraturbloggare? Svaret på de frågorna, samt en påminnelse om den deckarkarta vi började sätta ihop redan sommaren 2008, får ni i veckans avsnitt.

Och glöm inte att DJtv även finns som podcast via iTunes.

8 reaktioner till “DJtv #63 – Är du bokbloggare lilla vän?”

 1. Jag skriver inte längre på min Storyteller(.wordpress.com)-blogg, men det var kul så länge jag höll på – slutade främst pga. tidsbrist. Om jag bodde i Sverige skulle jag nog dyka upp på Bokhoras bokbytardagar och kollo, men alas, alas.
  Tror nog att jag skrev mer om Litteratur än om Böcker, vet inte varför. Jag brukade ibland kombinera båda perspektiven, genom att varva recensionsliknande stycken med kommentarer om utseende, design, omslag, etc. Och så gillade jag listor, de var kul att pyssla med. Det här var en av mina favoriter (även om listan var stulen. Det kanske märks vad jag INTE gillar att läsa):
  http://storyteller.wordpress.com/2009/08/17/deckar-crap/

 2. Jag gillar verkligen era DJtv, men det är så synd att Johanna pratar så tyst. Jag har ljudet på högsta men hör inte alltid henne så bra som jag skulle vilja. Bara en liten tanke från mig. Annars är det mycket intressant och sevärt att titta på era podcast.

 3. Det är svårt det där med ljudvolymen när man är utomhus och inte har en riktad mikrofon. Men vi ska absolut tänka på att prata högt, klart och tydligt båda två. Jag försökte fippla lite med ljudet i det här inslaget när det blev lite lågt ibland när Johanna pratade, men det blev jättekonstigt då, eftersom bakgrundsljudet också ökade, så jag struntade i det.

 4. Petra: Jag är nästan säker på att Conan trots namnet är en tjej, men mina minnesbilder från den bloggen kan vara lite blandade av kundaggressioner från den Arga bibliotekarien. 😉

  Men killar som bokbloggar och som jag läser då och då och kommer på på rak arm är åtminstone:

  Petter på Butter tar ordet:
  http://buttertarordet.blogspot.com/

  Johan på Bokhyllning:
  http://blogg.bokhyllning.se/

  Ola och Mårten (mest Mårten) på Pocketpocketpocket:
  http://pocketpocketpocket.blogspot.com/

  Bernur
  http://bernur.blogg.se/

  Sørens bogblog:
  http://sorensbogblog.blogspot.com/

Kommentarer är stängda.