DJtv #52 – Hata sport! Älska kultur!

Vinter-OS i Vancouver har börjat, och som ett brev på posten drog också debatten igång om att sportsändningar knuffar undan kulturen. Särskilt utsatta i dessa OS-tider är dessutom kulturälskande kvinnor, har vi fått veta. Vi är rätt trötta på det här schablonartade motsatsparet, i år frammanad av debattsajten Newsmill, och presenterar i veckans avsnitt således lite fakta utifrån dessa frågor: Är det sant att idrotten är mer gynnad än kulturen? Är det bara sport som sänds i tv? Och är verkligen kvinnorna undanskuffade i idrottsvärlden i allmänhetens ögon? Chockerande svar utlovas!

Och kolla även in DJtv #7, där vi diskuterade ämnet idrotten i litteraturen.

Och glöm inte att DJtv även finns som podcast via iTunes.

2 reaktioner till “DJtv #52 – Hata sport! Älska kultur!”

  1. Jäklar, nu pratar vi journalism.

    Jag är väldigt kulturintresserad och inte alls särskilt sportintresserad, FÖRUTOM just under de riktigt stora mästerskapen; då man hejar på Sverige. Och inte pga något unket patriotismbehov som nämndes på Newsmill, utan för att det för en gångs skull presenteras en klar sida att hålla på så att man kan få känna sig lite engagerad. Sjukt bra underhållning helt enkelt.

    Sen när man kollar på konståkning så är det omöjligt att inte slås av hur jäkla vackert sport faktiskt kan vara (även om en driftig feminist lätt skulle kunna skriva en hel del genus-relaterat om damernas inte alls särskilt sportiga tävlingskostymer). Lite märkligt att klaga på sportens plats i mediabruset just under OS då just de smala, kanske lite mer konstlika, grenarna faktiskt får en storpublik.

Kommentarer är stängda.