Det verkar finnas hopp om livet

För första gången har någon fått läsa filmmanuset. Någon som dessutom är en van filmmanusläsare, och som jag inbillar mig har ett gott omdöme. I dag kom det ett sms.

Hej! Läste om manuset ordentligt i går. Grymt, vilket riktigt hästjobb du gjort!

Nu kan det visserligen diskuteras hur en häst jobbar om den sätts framför ett ordbehandlingsprogram. Och smset går inte direkt på djupet om textens eventuella kvaliteter och brister, och jag tror fortfarande att det finns massvis att göra som förbättrar textsjoket.

Men ändå. Det var väldigt skönt att höra att jag troligen inte ägnat mig åt självbedrägeri när jag inbillat mig att jag skulle kunna stöpa om romanen till ett funktionsdugligt filmmanus.

Tror jag ska fira lite genom att koka en kopp kaffe. Jag vill inte förhäva mig.