Det glada eller det ledsna (2)

Hade ett litet kick off-manusmöte i går kväll med Morgan, vi åt viltburgare på Rött på Rörstrandsgatan och drack öl. Vi gick igenom Dannyboy & kärleken från pärm till pärm, skummade igenom sidorna, pratade om saker som rent spontant kan bli problem, vilka grejer som absolut måste vara med no matter what och försökte få en rent allmän känsla för innehållet. Och oj, det är en del jobb som måste göras. Ganska många saker som man inte tänkt på kommer att bli rätt svåra att gestalta på film eftersom de inte är lösta genom dialog eller handling i boken, utan genom huvudpersonens tankar. Vissa saker mindes jag dessutom helt fel, insåg jag. Jag som trodde att jag kunde den där bokjäkeln utantill från början till slut.

Men äh, problem är till för att lösas och sanna mina ord – det ska de. Och rent generellt tycker jag fortfarande att historien passar alldeles ypperligt som film och jag ser fram emot att sätta igång. Men det kommer att bli en delvis annorlunda historia, den saken är klar.

Som tur är verkar vi också ha rätt lika syn på vilket resultat vi vill få fram. Det blir till exempel inget Hollywoodslut. Eller ja, vi filmar så klart pocketversionens bonusmaterialepilog, men enkom för att trycka in det som extramaterial på dvd-utgåvan.

För övrigt var det väldigt trevligt på Rött, om man bortser från att kyparen envisades med att kalla den av oss han för tillfället pratade med för min herre. Jag hatar sånt nästan lika mycket som att bli niad på McDonalds.