Det ena eller det andra och Sandviken och sånt

Jag har en liten identitetskris. Ska jag vara journalist eller författare? Ska mitt liv ägnas åt att skalda eller korvstoppsskriva? Vilket av dem är för övrigt författeriet? Inte helt självklart när man sitter framför romandokumentet och den litterära horisonten känns mörk.

Men gästrikebesöket i helgen var bra, jag visade upp såväl Sandviken som Kungsgården och tankarna kring min nästa roman – den jag helt ärligt längtar efter att få börja skriva – fick kanske inte struktur men åtminstone välbehövlig näring.

Det kommer att bli bra. Det kommer att bli jättebra. Måste bara … ja, få den här pågående jäveln ur systemet först. Och det tar ju sin lilla runda tid.

2 reaktioner till “Det ena eller det andra och Sandviken och sånt”

  1. Om jag hade haft möjlighet att välja, skulle jag ha valt att vara författare först och främst, och sen ta lite roliga(re) journalistjobb ibland. Men det beror väl kanske på om man kan leva på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.