Post Format

Så blev jag en Wikipediadonator

Wikipedia vädjar om donationer.

Själv älskar jag Wikipedia, vid sidan om Googles olika tjänster är det den sajt jag använder överlägset mest och jag ser den ungefär som världens smartaste uppfinning efter timern (som jag ber att få återkomma till i ett senare inlägg).

Ändå läser jag DN:s artikel i ämnet, tänker att ja, jag borde verkligen ge ett bidrag, och vänder därefter blad och börjar läsa något annat. Några minuter senare är det som att jag aldrig har tänkt tanken, jag agerar ungefär som när jag tar en omväg kring de där ungdomarna med Rädda barnen- eller Röda korset- eller Greenpeace-pärmar som blockerar Götgatsbacken och tunnelbanenedgången vid Medborgarplatsen om dagarna – inte för att jag inte sympatiserar med dem, men för att jag inte orkar med att säga nej mer än ett visst antal gånger per dag.

Nej för den delen, kanske är det inte riktigt samma sak, men nära.

Det är först när jag ser det här och de efterföljande kommentarerna där det tävlas om att klanka ner på min älskade wiki som jag knyter näven och tänker att va fan, nu måste jag ju skänka pengar.

Därför satte jag just in 30 dollar.

12 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.