Post Format

Kreddtalibanerna och jag

Hepp, ser man på. Det är ju min intervju med Anna Maria Espinosa som Fredrik Strage tar avstamp i när han i dag toksågar den ondskefulla Melodifestivalen i Dagens Nyheter.

Jag kan tillägga att det var ytterst nära att det nu bevingade uttrycket kreddtalibaner aldrig fick se TT-linans ljus eftersom det kändes som ett väldigt o-TT:igt ord att skriva, särskilt då det i måndags när jag skrev artikeln inte gav en endaste träff på Google och därmed kan sägas ha varit ickeexisterande. Men vi tyckte det var ett rätt träffande uttryck, och lät det passera. Dock fick jag som ett brev på posten redan dagen därpå ett läsarmejl, där någon ifrågasatte mitt ordval.

Oh well. Strage driver tesen att Melodifestivalen är ondskefull eftersom den är som en blobb av uselhet som lägger sig över allt. Ett undantag från uselheten finns – pausunderhållningen i Karlskrona 2008 då Kristian Luuk dansade med Anna Vnuk till tonerna av Daft Punk. Och det är ju trots allt en rätt tröttsam kreddtalibaninställning tycker jag. För nej, all musik som kommer ur den här festivalen är verkligen inte bra. Men att allt skulle vara skit? Det är så klart inte sant.

Döm själva – är det här det enda kvalitativa som Melodifestivalen någonsin fått ur sig?

4 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.